Klik her for at købe billetter hos Billetexpresseen

Gjorslev Slot åbner op for rundvisninger

I juli måned i år åbner Gjorslev Slot op for rundvisninger tre dage om ugen (tirsdag, onsdag og søndag plus første lørdag i juli).

Der er rundvisninger for alle; sjove og lærerige rundvisninger for børn og deres voksne og spændende historiske rundvisninger for voksne og større børn.

Gjorslev Slot er Danmarks ældste beboede slot. Det blev bygget o. 1396 på foranledning af roskildebispen Peder Jensen Lodehat, der som dronning Margrete I’s gode ven og nærmeste rådgiver var en særdeles betydningsfuld mand.

Gennem tiderne har Gjorslev Gods haft mange markante ejere, hvoraf en del har haft stor betydning for Danmarks historie, og slottet har desuden periodevis været ejet og beboet af en række kongelige personer.

Slottet indeholder mange flotte sale og et smukt interiør, som er med til at fortælle Gjorslevs mere end 600-årige historie.

De besøgende vil blive mødt af tre meget kompetente rundvisere:
Charlotte Blay; forfatter af utallige børnebøger – bl.a. Himmelborgens Hemmeligheder, der foregår på Gjorslev. Hun har desuden selv boet på Gjorslev Slot i 15 år.

Jesper Jørgensen; som gennem 30 år har forsket i Gjorslevs historie og som er redaktør og hovedforfatter af bogen Gjorslev – en bispeborg på Stevns.

Uffe Hartvig Larsen; har 38 års undervisningserfaring som gymnasielektor og har siden 2017 boet på Gjorslev Slot.

Billetprisen er 120 kr. for voksne og 75 kr. for børn mellem 3-12 år.

Klik her for at købe billetter hos Billetexpresseen