Klik her for at købe billetter hos Billetexpresseen

Herregårdenes Dag på Gjorslev Gods

For anden gang slår Gjorslev Gods dørene op og byder indenfor til Herregårdenes Dag.

Det sker søndag den 15. august 2021 fra kl. 10-16.

Store dele af godset vil være åbent og der vil summe af liv og aktiviteter både for børn og voksne. Så tag familien eller vennerne under armen og få en hyggelig dag sammen.

Programmet er under løbende udvikling, men læs her hvad du bl.a. kan opleve og hvem du kan møde på Herregårdenes Dag:

GRATIS AKTIVITETER I SLOTSPARKEN

I slotsparken vil der være mange GRATIS aktiviteter, hvor både børn og voksne kan være aktive
– Ponyridning for små og større børn v. Ridecenter Strålen
– Klap en kalv v. Gjorslev Gods
– Gamle leg fra da farfar var ung v. Hårlev Gymnastik Forening
– Bueskydning v. Hårlev Gymnastik Forening
– Teambuilding – sjove og udfordrende øvelser omkring en Tipi v. Outfitterkampagniet
– Fremvisning af gl. tærskeværk, gamle traktorer m.m. v. VTV veteranklub
– Workshop og opvisning v Stevns Folkedansere
– Gymnastikopvisning v. Hårlev Gymnastik Forening
– fotoudstilling v. Stevns Fotoklub
– mulighed for at hilse på det lokale hjemmeværnskompagni

Der vil også være skattejagt for alle børnene – med garanti for skattefund. Pris for skattekort 50 kr. pr. barn. v. Charlotte Blay

Lige meget om du kommer alene eller sammen med familie eller venner til Herregårdenes Dag, så er du velkommen til at smøre madpakken hjemmefra, tage tæpper med og nyde den medbragte mad i slotsparken.

MAD OG DRIKKE I BORGGÅRDEN

Der kan også købes mad og drikke på stedet. Hele borggården foran slottet omdannes på dagen til et hyggeligt cafemiljø med flere cafe´er, hvor man kan nyde den købte frokost, kaffen og kagen og isen.
Her kan du møde:
– Traktørstedet
– Mad og Ro
– Sing Tehus
– Iskagehuset Rødvig

I kælderen under slottet vil der være lokal ølsmagning v. Kasper Brew Co.

Som et ekstra plus vil der et par gange i løbet af dagen være levende musik i Borggården v. Gjorslev Kvartetten

NYT MINI-MUSEUM

Gjorslev Gods har indgået et samarbejde med Østsjællands Museum. Og specielt til Herregårdenes Dag er en af de gamle stalde omdannet til et mini-museum, som indeholder gamle landbrugsmaskiner og køkkeninteriør fra 1900-tallet brugt på Gjorslev Gods.

PÅ SLOTTET

På selve slottet er der mulighed for at få en guidet rundvisning. Og her er der også lidt for enhver smag: sjove og lærerige rundvisninger for børn og deres voksne eller spændende historiske rundvisninger for voksne og større børn. Rundvisningerne varer ca. tre kvarter. Billetter købes sammen med indgangsbilletten på gjorslev.dk under fanen arrangementer.

BODER

Når man går ind gennem porten til Gjorslev Gods lander man på den historiske gade: Bredgade. På Herregårdenes Dag vil Bredgade og den tilstødende gamle hestestald summe af boder med salg af lokale kvalitetsprodukter. Der vil være alt fra helseprodukter til lokale fødevarer.
Her møder du bl.a.:
Karise Bageri, Østsjællands Museum, DRYK ApS, Engvang Frugt og Specialiteter, Oles Honning, Stevns Specialiteter, Haugaard Hereford, Stevns Massage og Fodplejeklinik, Lisette Lys Aps, Danish Norweigian East India, Pil Tesdorpf – design, Honningperler, Anna Living, Stevns Folklore Museum.

BILLETTER

Billetter til Herregårdenes Dag købes via Billetexpressen på Gjorslev.dk under arrangementer. Der er to slags billetter: en indgangsbillet, som giver adgang til  boder, mini-museet, cafe-miljøet og alle de gratis aktiviteter, der er slotsparken. Den anden billettype er en kombi-billetter, som udover at gælde som indgangsbillet også omfatter rundvisninger på slottet.

Billetterne gælder både for voksne og børn. Børn under 3 år er gratis.

Det anbefales at købe billetten i god tid via nettet, da der ellers er risiko for at rundvisningerne er udsolgt.

Indgangsbillet kan også købes ved indgangen via mobilpay.

HERREGÅRDENES DAG GENERELT

Herregårdenes Dag er blevet en tradition i Danmark. Hvert år den 3. søndag i august åbner slotte og herregårde over hele landet for publikum. Her er der mulighed for at høre om de gamle huses spændende historie, særlige rundvisninger, middage og arrangementer. De enkelte herregårde deltager med forskellige arrangementer ude og inde.

Det er 3. år at Herregårdenes Dag afholdes. Det er Gammel Estrup, som er Danmarks Herregårdsmuseum, som står bag traditionen med Herregårdenes Dag.

For yderligere information om Herregårdenes Dag på Gjorslev Gods kontakt udviklingskoordinator Jette Kiær på tlf. 2230 3912 eller bh@gjorslev.dk

Læs også her:

www.gjorslev.dk

www.gammelestrup.dk

Klik her for at købe billetter hos Billetexpresseen