Flere oplevelser venter, når Gjorslev i pinsen byder på Kunst og Kvinder

Værket “Campingkvinder” af Marit Benthe Norheim

Vi er utrolig stolte af at kunne præsentere værket “Campingkvinder” af Marit Benthe Norheim på Gjorslev Gods. Senest har værket være udstillet på Karen Blixen Museum Rungstedlund som en del af Golden Days Queens.

Campingkvinder er et af Norheims hovedværker. “Her er tale om et poetisk værk skabt i beton, der udfordrer de kvindelige arketyper i et feministisk formsprog og lægger på den måde op til både provokation, fordybelse og refleksion”. 

Værket er et fem-fasseteret kvindeportræt, hvor hver campingvogn fremstiller ét af de fem. Flygtningekvinden, Bruden, Campingmama, Maria Beskytteren og Sirenen.

Inde i hver campingvogn vil du blive mødt af musik af komponist Geir Johnson, som er skabt til Campingkvinderne.

Åbne Atelierdøre udstiller i hestestalden

Endnu engang byder Gjorslev velkommen til Åbne Atelierdøre, som i pinsen omdanner hestestalden til kunstudstilling.

Åbne Atelierdøre er en sammenslutning af lokale kunstnere fra Stevns og Faxe. Som deres navn indikerer står de sammen om at give muligheden for at møde kunst og kunstner i et arbejdende miljø, når de hvert år sidste weekend i august åbner dørene til deres atelierer og værksteder.

På Gjorslev står kunstnerne selv for opbygning og kurratering af udstillingen.

Besøg Åbne Atelierdøres udstilling i pinsen 2023. Gratis adgang

  • Fredag d. 26/5: Fernisering kl. 17:30-20:00
  • Lørdag d. 27/5: kl. 10:00-16:00
  • Søndag d. 28/5: kl. 10:00-16:00

Særrundvisninger med kunst og kvinder

Gjorslev rummer mere end 600 års historie, og kvinderne er i høj grad også en del af den historie. På særrundvisninger fredag og lørdag inddrages “Campingkvinder”, når vi belyser de meget forskellige liv, Gjorslevs kvinder har haft – fra tjenestepige til dronning.

Den klassiske rundvisning

Gjorslev rummer mere end 600 års fortid, og søndag har du mulighed for at komme tæt på historien sammen med Jesper Jørgensen. Han er forfatter og redaktør til flere historiske bøger, her i blandt “Gjorslev – en bispeborg på Stevns” og har mangeårig tilknytning til Gjorslev både som rundviser, tidligere beboer og ven af ejerfamilien