Arrangementet er desværre aflyst

Lørdag d. 27/5 kl. 14:00

Du inviteres til en kreativ oplevelse i den eksklusive ende, når Gjorslev sammen med grafisk designer og middelalderformidler Marianne Beyer finder penslerne frem. I middelalderslottets fine sale, får du mulighed for at udforske og afprøve middelalderens maleteknikker og pigmenter, når du kaster dig ud i at farvelægge dit eget filigran-initial.

Historien bag

Byggeriet af Gjorslev blev påbegyndt i 1396 i den tidsperiode, der kaldes senmiddelalderen. I middelalderens tekster dekorerede dygtige skrivere og malere begyndelsesbogstaverne, så de fremstod som et motiv i sig selv. Håndskriftkunsten blomstrede for alvor i middelalderen og resulterede i manuskripter og malerier af høj kunstnerisk og håndværksmæssig kvalitet. Desværre er mange af disse kunstværker gået tabt eller ligger gemt og glemt i private samlinger og biblioteker. I dag er skrivekunsten næsten blevet løbet over ende af den moderne digitale teknologi. En fortælling, som har fået særlig betydning for Marianne Beyer.

Om Marianne Beyer

Marianne Beyer er grafisk designer med speciale i logodesign og visuelle identiteter, og så har hun passion for bogstaver, kulturhistorie og godt håndværk, særligt i perioden fra det 12. århundrede til den tidlige renæssance. Hun arbejder med autentiske materialer og designs fra tidsperioden, og med hendes projekt ‘Lost Letters’ bringer hun de håndskrevne bogstaver og initialer tilbage i folks bevidsthed.
På workshoppen tager vi udgangspunkt i bogstaverne omkring år 1400, hvor også Gjorslev Gods’ historie starter. Marianne Beyer introducerer de forskellige teknikker og farvepigmenter, og vejleder undervejs når vi hver i sær maler et af hendes smukt designede filigran-initialer.

Workshoppen faciliteres af kunstneren selv og indeholder:

  • Introduktion til teknikker og pigmenter
  • 2,5 times workshop
  • Unikke historiske rammer
  • Små hold på max. 15 deltagere
  • Sennelier pigmentfarver
  • Smukke filigraninitialer designet af Marianne.
  • Undervejs mere om middelalderens bogstaver, farvesymbolik og symbolverden
  • Kaffe og te
  • 50 % rabat på rundvisning i pinsen

Pris: 395 kr. pr. person

Workshoppen henvender sig til voksne, både nybegyndere og øvede malere

ARRANGEMENTET ER DESVÆRRE AFLYST