Søndag d. 28/5 kl. 11:00 + kl. 14:00

På den klassiske rundvisning får du det bedste fra alle hylder.

Gjorslev har eksisteret som borg, slot og gods i mere end 600 år, så der er rigeligt med gode historier. Der vil være nedslag i ejerhistorien og det levede liv, introduktion til bygningen, fortællinger fra nyere tid og et kort oprids af, hvordan Gjorslev Gods drives i dag.

Du er i gode hænder, når Jesper Jørgensen viser rundt. Han er forfatter og redaktør til flere historiske bøger, her i blandt “Gjorslev – en bispeborg på Stevns” og har mangeårig tilknytning til Gjorslev både som rundviser, tidligere beboer og ven af ejerfamilien.

Gjorslevs historie kort fortalt

Gjorslev bygges som borg og sæde for roskildebispen Peder Jensen Lodehat i 1394. Gjorslev forbliver under kirken indtil reformationen, hvor Christian 3. giver godset til Peder Svave, som har været en står hjælp i kampen om tronen.

Herefter er Gjorslev på skiftende hænder: både gamle adelsslægter, de ny-adelige og kongehuset er på listen over ejere.

I 2018 overtog den nuværende ejer, som er fjerde generation af familien Tesdorpf.

Pris: 140 kr. pr. person

Varighed: 1,5 time