Lørdag d. 16/3 kl. 11:00-12:30

Verdenshistorien flettes sammen med lokalhistorien, når vi dykker ned i de bedste fortællinger om Gjorslevs ejere. Slog man dem sammen til én, ville han/hun være både kongelig, biskop og minister, have tjent formuer i Asien, været nøgleperson under reformationen, undgået stavnsbåndet og modtaget våbennedkastninger under besættelsen.

Personfortællinger

På denne rundvisning trækker vi tråde fra Gjorslevs mere end 600 år lange historie ud i verden. Vi binder de ting, der skete her, sammen med store omvæltende verdensbegivenheder og mærker historiens vingesus inden for de tykke kridtstensmure. Her har Margrete 1. og Biskop Lodehat lagt planer for Kalmarunionen, her har handelsmænd bygget om for formuer tjent i Asiatisk Kompagni, og P.B. Scavenius har brummet over den nye Grundlov og farvel til kongemagten. Med udgangspunkt i enkeltpersoners fortælling og nedslag i vores fælles historie, kommer slottes gamle mure til live igen.

Pris: 140 kr. pr. person

Varighed: 1,5 time