Lørdag d. 20/7 kl. 11:00-12:30

På den klassiske rundvisning får du det bedste fra alle hylder.

Gjorslev har eksisteret som borg, slot og gods i mere end 600 år, så der er rigeligt med gode historier. Der vil være nedslag i ejerhistorien og det levede liv, introduktion til bygningen, fortællinger fra nyere tid og et kort oprids af, hvordan Gjorslev Gods drives i dag.

Du er i gode hænder, når lektor Uffe Hartvig Larsen viser rundt. Han har mangeårig tilknytning til Gjorslev både som rundviser og tidligere beboer, og med sit indgående kendskab til danmarkshistorien og erfaring som underviser, leverer han en præcis fortælling.

Gjorslevs historie kort fortalt

Gjorslev bygges som borg og sæde for roskildebispen Peder Jensen Lodehat i 1396. Gjorslev er herefter på kirkens hænder indtil reformationen, hvor Christian 3. giver godset til Peder Svave, som har været en står hjælp i kampen om tronen.

Herefter er Gjorslev på skiftende hænder: både gamle adelsslægter, de ny-adelige og kongehuset er på listen over ejere.

I 2018 overtog den nuværende ejer, som er fjerde generation af familien Tesdorpf.

Pris: 140 kr. pr. person

Varighed: 1,5 time