Besøg os

Besøg Gjorslev til rundvisninger eller book en oplevelse for grupper

Når Gjorslev Gods åbner dørene til slottet, kan du opleve 600 års historie helt tæt på.

Kom med på en rundvisning eller book til en større gruppe. Hold også øje med vores særlige arrangementer. Vi har både kulturarrangementer, ferieaktiviteter og større events hen over året.

Oplevelsen på Gjorslev Slot starter allerede ved porten, og med billet i hånden kan du gå gennem den smukke Bredgade og op til slottet, hvor du bliver modtaget.

Slotsrundvisninger

Åbne rundvisninger

Tag med 2. torsdag og 3. lørdag i måneden.

  • Pris: 140 kr. per person 

Når du tager med på en rundvisning på Gjorslev Slot, træder du ind i 600 års historie. Du kan f.eks. høre om, hvordan livet på Gjorslev hører sammen med Danmarkshistorien, og om hvordan en middelalderborg forvandler sig til et slot med tiden. Flere af vores rundvisninger har et tema, og der vil løbende blive skiftet i mellem dem.

Læs om aktuelle rundvisninger og book din billet her

Book til grupper

Er I en gruppe, kan I booke en valgfri rundvisning – se beskrivelser nedenfor.

Kontakt vores formidlingskoordinator for nærmere aftale.

  • Op til 20 deltagere: 2.400 kr.
  • Ekstra deltagere, max 30 pers.: + 95 kr. per person
  • Varighed: 1,5 time

Rundvisninger

Gjorslev i Verdenshistorien

Her sættes Gjorslev Gods på Danmarkskortet, ja verdenskortet! Med udvalgte nedslag kigger vi nærmere på, hvordan Gjorslevs ejere trækker tråde til den store historie. Tænk at have været Rigskansler under Margrete 1., være nær ven med Luther, eller være midt i frihedskampen under besættelsen!

I Korsets Tegn

Hvordan så en middelalderborg egentlig ud og hvordan er den blevet ændret senere? På denne rundvisning ser vi nærmere på, hvordan bygningen Gjorslev Slot har ændret sig over tid – fra middelalderens korsformede bispeborg, over de barokke tilføjelser, til den eklektiske sydfløj og alt derimellem.

Klassisk rundvisning

Den klassiske rundvisning afholdes af Jesper Jørgensen, nær ven af godsejerfamilien og forfatter af “Gjorslev – en bispeborg på Stevns”, samt Uffe Hartvig Larsen, gymnasielærer og tidligere beboer. Rundvisningen indeholder en historisk gennemgang af slottet samt en kort beskrivelse af godset, som det drives i dag.

Himmelborgens Hemmeligheder

Forfatter Charlotte Blay tager udgangspunkt i sin bog “Himmelborgens Hemmeligheder”, når hun viser Gjorslev frem for børn og familier. Med en blanding af fiktion, fakta og spøgelseshistorier fortæller hun om livet på Gjorslev gennem tiden.

Slotsrundvisning for skoleklasser

Skoleklasser kan deltage op til 28 elever og 2 lærere.

Der vælges mellem de udbudte rundvisninger, som vil blive formidlet så det passer det enkelte klassetrin. Dog ikke “klassisk rundvisning”.

  • Pris: 1.495 kr.

Store grupper

For meget store grupper tilrettelægger vi et tilbud, der passer til netop jeres ønsker.

Kontakt vores formidlingskoordinator og aftalt nærmere.

Besøg Slotsparken

Gjorslev Slotspark er anlagt i engelsk havestil, der omfavner fortælling, oplevelse og naturlige former. Der er fri adgang til parken i dagstimerne.

Indgangen finder du syd for parken på Gjorslevvej, hvor der er et lille parkeringsområde og stor gitterlåge.

Bemærk at dele er parken er privat område.